tirsdag den 8. december 2009

Ups, Danmark...


Klokken er mange og jeg burde nok være kravlet i min sovepose for længst. Jeg har bare liiiige en vigtig opgave jeg skal have løst:
På dagens møde i European Youth Climate Movement, som er et forum for alle de unge europærere der er til stede, blev der planlagt en aktion der skal foregå i morgen. Vi skal have så mange europæere som muligt til at ringe til deres statsledere på samme tid, og kræve at EU forpligter sig til at reducere CO2-udslippet med 40%. Jeg har meldt mig til at oversætte den mail, der skal opfordre folk til at ringe, til dansk, og derefter sprede den i mit netværk.

Først synes jeg egentlig projektet var en dårlig idé, fordi det er urealistisk at ringe til Løkke, Merkel eller Sarkozy. Men det kunne måske være meget sjovt, at være med til at spamme statsministerens pressechef, som er den eneste jeg kunne finde nummeret på. Og faktisk er det også ret fedt at spille så vigtig en rolle i noget der vedrører hele EU og som sker nu og her. Hvis jeg ikke får brevet oversat bliver der jo slet ingen opkald i Danmark. Så... på med arbejdshandskerne!

I dag kom det, som I måske har hørt, frem at Lars Løkke har en plan – en plan som på et splitsekund har gjort Danmark voldsomt upoplær blandt alle 134 ulande. Jeg har desværre ikke forstået sagen for alvor, men en ung indisk mand i metroen forklarede mig, at det handler om at skippe Kyotoprotokollen og starte på en frisk. Derved kan de rige lande løbe fra deres historiske ansvar - dét faktum at vi har udledt CO2 i mange år, og derfor er skyld i klimaforandringerne, mens ulandende først skal til at begynde.

Dette lille stunt fra den danske regering faldt ikke i god jord hos de mange delegerede fra ”Global South,” som man også kalder den del af verden. Alligevel undgik Danmark på forunderlig vis at vinde prisen ”Fossil of the Day.” Det er en ”pris” der uddeles dagligt af en dinosauerklædt aktivist, til det land, der har gjort det værst på klimaområdet.

Efter denne dags begivenheder må man konkludere, at Axams tale ved pressekonferencen i går (læs her) alligevel ikke gjorde det store indtryk på beslutningstagerne.

Flere billeder paa Flickr


I vores delegation er vi saa heldige, at vi har vores helt egen fotograf med i Koebenhavn. Saa hvis I vil se flere billeder, klik her.