fredag den 4. december 2009

Da hele verden rykkede ind på Holmen

Det var ikke en varm velkomst der ventede, da vores delegation ankom til Spejdercenter Holmen i går. Det var mørkt, koldt og regnen piskede ned, så hvis jeg var rejst afsted i klipklapper et døgn tidligere, som pigerne fra Brasilien og Australien gjorde det, ville jeg nok have vendt om.

Nu er vi imidlertid samlet i København alle 19 delegerede + vores tre ledere fra WAGGGS. Og sikke en international flok - der er folk fra Australien, USA, Ungarn, Tyskland, Sverige, Bolivia, Kenya, Madagaskar, Libanon, Egypten, England, Østrig - og Danmark.

Indtil videre har de udenlandske piger ikke set det store af Danmark, ud over lufthavnen og så den køjeseng de skal bo i de næste 16 dage. Men der er mange ting de undrer sig over allerede - f.eks. ville Luiza fra Brasilien ikke tro på, at plastik og bananskræller skal i samme skraldespand i køkkenet (det skal da sorteres!). Linden fra Australien er overrasket over de danske telefonnumre ("they are incredibly short, but they are actualy working!") og Gabriella fra Ungarn undrer sig over at blive vækket af fuglesang i december - det gør jeg egentlig også.

Dagen er gået med at blive klogere på hinanden og på WAGGGS' rolle ved klimatopmødet, og vi er alle tunge i hovedet efter at have fået det fyldt med informationer hele dagen. I morgen skal vi deltage i COY, som står for "Conference of Youth" og er et forberedende topmøde for alle ungdomsorganisationerne. Så er det ud og vifte med vores fine, nye WAGGGS-tørklæder!



Vores ledere Linden (Australien) og Bernadette (England) overrækker Gabriella (Ungarn) hendes WAGGGS-tørklæde.