torsdag den 10. december 2009

Learning to lobby...

Klimatopmødet handler i virkeligheden kun om én ting ud over klima, og det er lobbyisme. Det er mildest talt ikke min kernekompetence, så derfor har jeg været langt bagefter mine udenlandske med-delegerede, der har efterhånden har samlet en bunke visitkort fra diverse politikere, og optrådt i en stribe internationale medier. I dag synes jeg dog Margrethe (den anden dansker i min delegation) og jeg kom godt efter det. Ved en paneldebat for unge europæere, hvor Margrete Auken deltog, fik WAGGGS-Margrethe lov at stille det første spørgsmål fra salen. På en eller anden måde fik hun trykket på Aukens femi-knap, så damen holdt 10 minutters tale om hvordan stærke kvinder vil overtage magten en dag.
Efter debatten trængte jeg hende op i en krog og spurgte ind til hendes fortid som spejder. Hun snakkede i lang tid om, hvor fantastisk hendes tid hos De grønne pigespejdere var og sluttede af med at sige:
"Hvis ikke jeg havde været pigespejder, var jeg aldrig nået så langt".
Sådan skal det siges!


Senere på dagen var vi så heldige at få et billede med Mr. Yve de Boer som har det hektiske job som FN's klimasekretær. Dvs. at han er the boss at this planet right now. I det hele taget har vi taget rigtig mange billeder med rigtige mange vigtige personer. Desværre ved jeg ikke hvem halvdelen af dem er og egentlig heller ikke hvad vi skal bruge billederne til. Men sjovt er det :)